سبد خرید 0

وبلاگ

آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان

اگرچه دغدغه‌های والدین در مورد فرزندانشان بی‌نهایت است ولی بدون شک، یکی از مهمترین آنها، آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان است. زیرا علاوه بر اینکه سبک و شیوه آموزش مهم است، آموزش چه مهارت‌هایی باید در اولویت باشد هم بسیار ضروری است. به بیان ساده، باید آموزش مهارت‌های اجتماعی، متناسب با سن، جنسیت و درک کودک باشد. در غیر این‌صورت، تلاش والدین برای آموزش، نه تنها مثمرثمر نیست و نتیجه مثبتی به‌دنبال ندارد، بلکه ممکن است باعث کلافگی و حتی سردرگمی کودک نیز شود و همین موضوع، کار را برای آموزش سخت می‌کند.
آنچه در این مطالب خواهید آموخت (کلیک کنید)

مهارت اشتراک گذاری

اولین گام مهم در آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان، آموزش مهارت اشتراک گذاری است. کودک باید یاد بگیرد رضایت از زندگی و روابط اجتماعی، رابطه مستقیم و تنگاتنگی با مهارت اشتراک گذاری دارد. به‌عنوان مثال، یاد می‌گیرد وقتی اسباب بازی خود را در اختیار دوستش قرار می‌دهد، متقابلاً می‌تواند از اسباب بازی او نیز استفاده کند و این کار، یک رابطه عاطفی میان آنها به‌وجود می‌آورد و یک حس رضایت درونی نیز در روح و روان کودک شکل می‌گیرد و او را به سمت روابط اجتماعی وسیع‌تر و بزرگتر هدایت می‌کند. البته بر طبق پژوهش‌های گسترده، کودکان در یک بازه سنی خاص، خودخواه می‌شوند و علاقه‌ای به تقسیم دارایی خود، اعم از خوراکی و اسباب بازی و غیره با دیگران ندارند! بنابراین اگر در خلال آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان، خود‌خواهی در فرزندتان مشاهده کردید، نگران نباشید! زیرا یک دوره گذرا است. آموزش مهارت اشتراک گذاری نباید به همراه اصرار و جبر و زور و… باشد زیرا نتیجه عکس می‌دهد و مثمر‌ثمر نخواهد بود و آموزش، بایستی با القای حس رضایت به کودک توأم شود. تقویت حس رضایت درونی کودک باعث می‌شود با کمال میل وسایل و لوازم خود را با برادر یا خواهر و حتی دوستان خود به اشتراک بگذارد و رفته رفته این مهارت در ذهن او حک و تثبیت شود. تشکر کردن از کودک، بعد از اینکه خوراکی یا اسباب بازی خود را با برادر و خواهرش به اشتراک گذاشت هم یک عامل مهم برای ترغیب او به ادامه انجام این مهارت است.

مهارت اشتراک گذاری در کودک

حتما بخوانید :

راهنمای کامل آموزش زبان انگلیسی به کودکان در خانه

مهارت احترام به حریم شخصی

یکی دیگر از موضوعات مهم در بحث آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان، یادگیری مهارت احترام به حریم شخصی دیگران است. به‌عنوان مثال، اغلب بچه‌ها بدون در زدن وارد اتاق والدین یا برادر و خواهر خود می‌شوند. یا اینکه در زمان عصبانیت، وسایل اعضای خانواده یا دیگران را پرت می‌کنند! برای جلوگیری از رفتارهای هنجار شکنانه مثل هل دادن برادر یا خواهر و دوستان یا پرت کردن وسایل دیگران که مصداق حریم شخصی است، باید مجازات در نظر بگیرید، البته نه مجازات فیزیکی و تنبیه بدنی! زیرا تنبیه فیزیکی، در آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان نتیجه معکوس می‌دهد و تمایل و رغبت کودک برای آموزش و یادگیری را از بین می‌برد. کم کردن زمان بازی با کامپیوتر و کنسول بازی، کم کردن زمان بازی با دوستان و…، تنبیه مناسبی است. از سوی دیگر، می‌توانید کودک را برای احترام به حریم دیگران را تشویق کنید. مثلاً شرط کنید که اگر در هنگام صحبت کردن با دیگران، فاصله مناسب را رعایت کند یا قبل از ورود به اتاق دیگران در بزند و…، اسباب بازی مورد علاقه‌اش را می‌خرید یا مدت بیشتری می‌تواند با دوستانش بازی کند.

حریم شخصی در کودک

مهارت همکاری

برخلاف نظر برخی از خانواده‌ها که گمان می‌کنند همکاری یعنی اطاعت کودک از والدین! تعریف همکاری، یعنی انجام کار گروهی برای رفع نیاز. به‌همین خاطر، در حوزه آموزش مهارت های اجتماعی به کودکان، یادگیری حس همکاری و تقویت آن در فرزندان، یک اولویت مهم و اساسی به‌شمار می‌رود. برای آموزش همکاری، می‌توانید کودک را در انجام کارهای خانه و جمع‌و‌جور کردن اسباب‌بازی‌هایش سهیم کنید و بعد از اتمام کار، با یک پاداش از او تشکر کنید. یا اینکه یک پازل را برای تکمیل کردن به او و دوستانش بسپارید. حتی می‌توانید با همکاری او، کیک و بیسکویت مورد علاقه‌اش را تهیه کنید و با این کار، علاوه بر یادگیری مهارت همکاری، طعم پاداش کار خود را هم می‌چشد!

نقش زبان بین‌المللی در آموزش مهارت های اجتماعی کودکان را دست کم نگیرید!

از آنجایی‌که تعریف مهارت‌های اجتماعی در هر زبان و فرهنگ، تفاوت داشته و هر کشوری مهارت‌های اجتماعی مختص به خود را دارد، آموزش زبان دوم، نقش مثبتی در افزایش توانایی مهارت‌های کودک دارد. نکته دیگر اینکه، مهارت‌ها در فرهنگ‌های متفاوت هیچ تناقضی با هم ندارند و به نوعی مکمل هم هستند. به همین خاطر، کودکانی که علاوه بر زبان مادری، به زبان دیگری هم آشنایی یا تسلط دارند، درک عمیق‌تری از مهارت‌ها دارند و آموزش مهارت های اجتماعی به کودک دوزبانه ، ساده‌تر و راحت‌تر است. تماشای کارتون‌ به زبان انگلیسی نیز برخی مهارت‌های اجتماعی مثل همکاری، احترام، دوستی و… را برای کودکان تبیین کرده و به رشد و تقویت مهارت هم کمک موثری می‌کند. (اگر تمایل به خرید پکیج کودک دو زبانه دارید، می‌توانید درباره آن اطلاعات بیشتری کسب کنید)

برای دریافت مشاوره و نمونه ی محتوا ها به صورت کاملا رایگان نام ، سن کودک و شماره ی تماستون رو وارد کنید ، مشاورین ما در کوتاه ترین زمان با شما در ارتباط خواهند بود

پر فروش ترین پکیج ها

پر بازدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://biabany.com/?p=13916